tirsdag den 15. december 2009

Så hører I endelig lidt fra formanden.. Mit navn er Oda-Kange og jeg har siden slutningen af november været formand for Plan Future. Her kommer det første indlæg i forbindelse med klimatopmødet:


Som I jo alle ved er der fuld gang i COP15 for øjeblikket, og vi I Plan Future er så heldige at være værter for en gruppe børne- og ungdomsdelegationer fra henholdsvis Kenya, Indonesien, Holland, Sverige og England, som Plan har inviteret til at deltage i begivenhederne i Bella Centret. Vi mødtes første gang i søndags til en traditionel turisttur i Tivoli med forlystelser og rigtig mange gruppebilleder. De er en broget flok af unge, engagerede mennesker, der virkelig brænder for at gøre en forskel for klimaet, såvel som verdens fattige børn og unge. De er mellem 12 og 17 og har alle deltaget i en skrivekonkurrence for at blive valgt til at deltage. Joseph fra Kenya, holdets yngste medlem på 12 år, er en sej fyr med meget på hjerte. Så er der Büsra fra Sverige som en et af de mest smilende mennesker jeg nogensinde har mødt.

Idag var der humanitær dag i Politikens hus. En debat hvor dagens, voksne ledere blev udfordret med konkrete, virkelighedsnære og ikke mindst knivskarpe spørgsmål fra morgendagens, unge ledere. I panelet sad blandt andre udviklingsminister Ulla Tørnæs, direktøren af FN's World Food Programme, Josette Sheeran og andre ledere af større humanitære organisationer. Ved deres sider sad, blandt andre unge, Joseph fra Kenya, Marius fra Holland og Dita fra Indonesien, som alle er en del af Plans delegationer. Det var en spændende debat, hvor jeg næsten vil sige, at der var langt mere indhold og klarhed i spørgsmålene end i svarene. Jeg vil voge at påstå at man ikke kom frem til de helt store action plans, men en ting er sikker: det er de unge der har fat i den lange ende! Det er dem der tør sige sandheden uden at pakke den ind i lange, abstrakte forklaringer. Så jeg kan konkludere, at der stadig er håb forude for en sund, humanitær indstilling til klimaændringerne og ikke mindst konkrete handlinger.

Tak for en fantastisk lærerig uge hidtil.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar