torsdag den 3. december 2009

Plan markerer World Aids Day

Den 1. december markeres World Aids Day, hvor organisationer verden over forsøger at øge bevidstheden om og bekæmpelsen af hiv og aids

Afrika i dag det kontinent værst ramt af aids epidemien. Ca. 22,4 millioner mennesker syd for Sahara er hiv-positive - omkring to tredjedele af alle verdens aids-ramte mennesker.

Aids er en kolossal hæmsko for udvikling, uddannelse, produktivitet og sundhedsvæsen på det afrikanske kontinent. Hvert år bliver tusinder af børn gjort forældreløse af epidemien. Uden forsørgere må de i ung alder gå ud af skolen og i stedet arbejde for at kunne forsørge sig selv og deres søskende.

Aids er ikke et uløseligt problem. Gennem lovgivning, behandling, prævention og oplysning kan problemet kraftigt reduceres. Men både den nuværende internationale støtte og mange afrikanske landes egne initiativer er langt fra tilstrækkelige.

I en ny rapport fra Plan, som fokuserer på unge i Vestafrika, konkluderes, at effektiv bekæmpelse af aids vil kræve langt mere af udviklingsinitiativer, lovgivning og sundhedspolitiske tiltag i regionen.

Plan opfordrer alle regeringer i Vestafrika og donororganisationer til at investere mere i seksuel sundhed og rettigheder for unge, give dem adgang til bedre information og medbestemmelse i udviklingen af projekter og politik om sex og reproduktion. Rapporten opfordrer også alle regeringer til at vedtage forbud mod børneægteskaber, kvindelig omskæring og seksuel chikane, tvang og tvangsægteskaber.

www.plandanmark.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar