tirsdag den 4. september 2012

Fødselshjælp til Farida


Graviditet og fødsel er den største årsag til, at unge piger dør i verdens fattigste lande. Risikoen stiger, hvis moren ikke har fået den rette hjælp under fødslen.

I Bangladesh fødte kun 9 procent af kvinderne med ordentlige medicinske faciliteter i 2001. I 2010 var tallet steget til 23 procent.

Én af de kvinder, der har fået hjælp af Plan, er Farida fra Bangladesh. Som 17-årig blev hun gift, og inden længe blev hun gravid. Hun gennemførte graviditeten uden nogen form for fødselsforberedelse og satte i stedet sin lid til amuletter og helligt vand. Farida fødte for tidligt med hjælp fra en traditionel fødselshjælper. Efter kun en halv time døde hendes lille dreng.

To år senere blev Farida atter gravid og klarede problemerne i graviditeten med traditionel naturmedicin. Efter en dag med veer blev hun bragt til hospitalet, men igen kom hjælpen for sent, og Farida måtte føde endnu et dødt barn.

Herefter fik Farida besøg af én af Plans lokale ansatte. Hun fik Farida og familien overbevist om, at pigen skulle deltage i den lokale kvindegruppe. Her lærte Farida om vigtigheden af fødselsforberedelse, sund kost og hvile under graviditeten.

Farida blev hurtigt gravid igen, og denne gang fulgte hun de råd, hun havde fået og gik til regelmæssige lægeundersøgelser. På et privathospital fødte hun en velskabt dreng og er lykkelig for den hjælp, hun har fået:

"Jeg har mistet to børn alene på grund af uvidenhed. Jeg ønsker ikke, at nogen andre kvinder skal gennemgå det, jeg har været igennem, og jeg er dybt taknemmelig for Plans hjælp."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar