tirsdag den 21. august 2012

Niger ramt af endnu en krise

Fjerde krise på få måneder har ramt børnene og deres familier i Niger. Først var der fødevarekrise, så flygtningekrise, dernæst kolera-udbrud og nu oversvømmelser.

På blot et døgn faldt det, der svarer til et halvt års regn i den nigerianske Dosso Region, som ligger 140 km fra hovedstaden og er på størrelse med Belgien. Oversvømmelserne har gjort hele 75.000 børn og voksne hjemløse. De foreløbige resultater viser, at 1.273 landbrug og 1.243 hjem er totalt ødelagte, mens næsten 1.000 hjem er beskadigede.

Nødsituationen har ramt børnene hårdest:

"Der er tale om en børnekatastrofe, idet 8 ud af 10 påvirkede er børn, som har brug for tag over hovedet, tøj og mad," siger Plans landedirektør i Niger, Rheal Drisdelle.

Plan var en af de første internationale NGO'er til stede. Vi har sørget for, at hvert hushold har fået et imprægneret myggenet, et tæppe samt ris og olie til minimum to uger.

Tusindvis af hjemløse børn og familier har søgt beskyttelse på skoler, og det skaber et nyt problem. For om få uger starter skolen efter sommerferien, og hvis de hjemløse ikke er blevet flyttet til et andet sted, kan børnene ikke begynde i skole. Plan er derfor i fuld gang med at søge midler, så de hjemløse kan blive henvist til et nyt sted, og skolerne atter kan blive klar til det nye skoleår.

I weekenden blev Nigers hovedstad, Niamey, tilmed ramt af voldsomme oversvømmelser. Også her måtte tusindvis af mennesker forlade fra deres hjem og ejendele. Plan holder i nærmeste fremtid møde med repræsentanter fra regeringen for at blive orienteret om situationens omfang. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar