tirsdag den 7. august 2012

Flygtningebørn starter i skole

I disse dage glæder millioner af skolebørn sig til at begynde i skole. Det gælder også for flere end 1.000 flygtningebørn fra Mali, der i denne uge starter i skole i nabolandet Burkina Faso. Dermed får børnene mulighed for at genoptage deres liv på trods af de alvorlige opgivelser.

I de to lejre Mentao og Damba i Soum Provinsen starter fem børnehaveklasser og 16 grundskoleklasser. Fire dagen om ugen skal eleverne gå i skole fra kl. 7.30 til kl. 15. De får udleveret skolematerialer og modtager både mad og psykosocial støtte. Først og fremmest skal undervisningen fra sidste skoleår indhentes, og dernæst fortsætter undervisningen som normalt.

Lærerstaben består af uddannede lærere, der selv er flygtninge og bor i eller omkring lejrene. For at sikre at lærerne har de rette værktøjer til at undervise børnene, sørger Plan for, at de får træning først. Derudover har Plan ansat to psykologer, der vil tilbyde psykosocial støtte til børnene igennem leg og andre aktiviteter.

"Plan tror på, at lige meget hvor et barn befinder sig - i små øde landsbyer eller i flygtningelejre - vil den undervisning, de modtager, altid være en styrke for dem. Det forbereder børnene på fremtiden og gør dem bedre i stand til at tage vare på sig selv senere i livet," fortæller Berenger, som arbejder med katastrofeforebyggelse hos Plan i Vestafrika.

Børnene og deres familier befinder sig i Burkina Faso som følge af voldsomme, politiske uroligheder i deres hjemland Mali, hvor den islamiske, militante bevægelse Al Qaeda hærger og bl.a. rekrutterer børnesoldater.

Antallet af mennesker, der er flygtet fra Mali til Burkina Faso er fra den 16. juli til 25. juli i år steget fra lidt over 89.000 til næsten 108.000 mennesker - et tal der fortsat stiger.

Du kan støtte børnene ved at give en donation

Du kan også sende en SMS mærket NØDHJÆLP til 1231.

Det koster 150 kr. + alm. sms takst, som trækkes over telefonregningen.
Tjenesten udbydes af Plan Danmark, Borgergade 10, 2.tv, 1300 Kbh. K, Tlf 35 300 800

På forhånd tak for din støtte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar