torsdag den 4. november 2010

Valg

hej alle sammen,

Jeg vil lige sige noget om valg i forskellige lande,

Der er valg i Burma d. 7 november, det første flerpartivalg i 20 år. Det går ikke så godt, man frygter at det hverken bliver frit eller fair. Da internettet er blevet lammet - man frygter regeringen har gjort det. Så folk ikke søger information op til valget. Så lad os håbe at Operation Dagsværk (OD er gymnasieelevers egen oplysnings- og solidaritetsorganisation, dette år går pengene til Burma, det blev afholdt d. 3. november) i går får givet alle pengene til fair uddannelse i Burma.

I Brasilien vandt arbejderpartiets Dilma Rousseff, den første kvindelige præsident i Brasilien, med 56 procent af stemmerne.

Elfenbenskysten har lige gennemført et valg - det første siden borgerkrigen brød ud i 2002. resultaterne på valget burde komme i dag eller en af de næste dage. Hvis ingen kandidat vinder et simpelt flertal, vil de to med højest stemmeandel stille op i et anden runde 28. november.

Tanzania har også lige holdt et valg. Resultatet forventes at komme fredag. Det gik vist ret godt, Søren Pind roser valget, "Jeg lykønsker det tanzanianske folk med et fredeligt valg. Jeg glæder mig over, at valghandlingen er fornuftigt planlagt og gennemført."

Valget i Guinea er udsat til d. 7 november pga. voldelige sammenstød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar