tirsdag den 16. november 2010

International dag for Tolerance

"For at uddanne folk om behovet for tolerance i samfundet og for at hjælpe dem med at forstå de negative virkninger af intolerance."

Den internationale dag for tolerance er bare endnu en af alle de dage FN har lavet, men det er stadig vigtigt at huske på, det der med tolerance. For tolerance blandt folk er meget vigtigt. I fremmedordbogen står der under tolerance: ’(se tolerere) fordragelighed over for anderledes tænkende, tålsomhed (mods. intolerance).’ Nu stod der jo se tolerere, så det gør vi: ’tåle, udholde, finde sig i, bære over med.’ Så det eneste det betyder er, når man er tolerant, at man bærer over med folk og man finder sig i at alle er forskellige. Jeg synes ikke det lyder så svært.

http://www.youtube.com/watch?v=6UVCF9Mw4To&feature=player_embedded

Nelson Mandela om tolerance (oversat her fra engelsk): "Når man bliver født er der ingen der hader andre personer på grund af farven på deres hud, religion eller baggrund. Had og intolerance skal læres. Selv i den grummeste tid, har jeg set glimt af menneskelighed, hvilket har forsikret mig om at menneskets godhed er en flamme der aldrig kan slukkes."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar