onsdag den 21. april 2010

Folkets konference

Traditionelt klaedte man saa over alt

Det vrimler med mennesker i den lille by Tiquipaya hvor den ene del af konferencen holdes paa Univalle, byens universitet, og den anden del paa Hotel Regina. Der er folk fra hele verden, men mest opsigtsvaekkende er de traditionelt klaedte mennesker fra hele Sydamerika - og saa lamaerne der var kommet ind i universitetsomraadet hvor jeg var.

Det er konferencens anden dag, d.20.04.10. Jeg kommer ind i sportshallen hvor panelet sidder. Der er proppet med mennesker og god stemning. Programmet bestaar af forskellige paneler, som diskuterer forskellige problemstillinger i forhold til klimaet. Til hver problemstilling er der ogsaa en arbejdsgruppe, grupper alle havde mulighed for at deltage i - her kommer folkets stemme altsaa ind.

Vicepraesidenten Álvaro García Linera taler omkring problemstillingen: strukturelle grunde til klimaforandringen, men jeg forstaar desvaerre ikke saa meget da det hele er paa spansk. Men i bund og grund siger han, at al kapitalisme skal draebes og der skal startes en global bevaegelse imod den. Dertil citerer han Marx. Tidligere har praesident Evo Morales holdt tale, ogsaa skarpt imod kapitalismen, som han mener er jordens stoerste fjende. Jeg snakkede med to bolivianske studerende, som begge var skuffede over vicepraesidentens tale, den var tom, fyldt med vrede og uden loesningsmuligheder. Derimod var de begejstrede for Maria Fernanda Espinosa fra Ecuador, som kon med loesningsforslag, blandt andet at max 20% af jordens traeer maa faelles og 20% af jordens olie maa tages op.



En anden af dagens problemstillinger var migrationer foraarsaget af klimaforandringerne hvor der blandt andet bliver givet udtryk for, at alle graenser burde nedbrydes. Pa disse udtalelser, samt praesidenten og vicepraesidentens, kan man godt fornemme vi befinder os i et socialistisk land. Evo Morales er den foerste indfoedte praesident, og goer alt for at give de indfoedte flere rettigheder end de 'spanske' indbyggere - da han forlod salen blev han hyldet som en helt.




http://www.pwccc.wordpress.com/2010/04/20/people-climate-summit-launches-in-bolivia/

en film kommer!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar