tirsdag den 9. oktober 2012

Hjælp til filippinske piger

Filippinerne bliver mange piger helt ned til 10 års alderen ofre for seksuel udnyttelse. Faktisk udgør pigerne 99 % af de seksuelt misbrugte børn. Samtidig er risikoen for, at pigerne udsættes for menneskehandel, børnearbejde, prostitution og hiv/aids-smitte langt større end for drengenes vedkommende, og mange piger ender med at blive gravide som teenagere.

I 2008 startede Plan i Filippinerne et projekt, der skulle give pigerne en ekstra hånd. Målet var især at forhindre, at børn og kvinder blev udsat for menneskehandel. Samtidig blev der sørget for støtte til ofrene for menneskehandel, så de kunne vende tilbage til deres familier og lokalsamfund.  
Plakater, radioreklamer, teater, tegneserier og information blev anvendt i kampagnen, og krisecentre blev opført. På den måde var der et sted, hvor kvinderne kunne få behandling og støtte, heriblandt psykosocial rådgivning og uddannelsesvejledning.

Både piger og drenge har efterfølgende fået viden og forståelse for menneskerettighederne. I 174 landsbyer er børn og voksne blevet undervist i menneskehandel, børnebeskyttelse, ligestilling og lovgivning på området. Fire krisecentre er blevet stablet på benene og håndterer i dag ofre for menneskehandel, misbrug og udnyttelse.

Hvis du også synes, at piger har fortjent en plads på skolebænken og ikke på gaden, så giv din hånd til pigerne her:
http://www.facebook.com/plangirls/app_318685631559881 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar