fredag den 13. april 2012

Essams historie

13-årig Essam er en af de drenge, der, indtil for et år siden, boede på gaden. Det hele startede den dag, han mistede sin mor. Faren giftede sig hurtigt med en anden kvinde, og Essam måtte flytte hjem til sin bedstemor og onkel. Men onklen var voldelig og tæskede Essam så voldsomt og så ofte, at Essam til sidst ikke så anden udvej end at flygte. Derfor blev gaderne i Alexandria, Egypten, drengens nye hjem.

Som de fleste gadebørn blev Essam udsat for mange former for misbrug og udnyttelse. Men en dag inviterede socialarbejdere heldigvis Essam hen til en af Plans såkaldte mobile enheder: Busser, som befinder sig i områder med mange gadebørn, og som tilbyder mad, tøj, lægeundersøgelser og leg for at hjælpe børnene og imødekomme deres rettigheder.

Efter tre måneder blev Essam overbevist om, at det bedste ville være at søge husly der. I et år har Essam nu boet i internatet og er vendt tilbage i skole. Han elsker at spille fodbold med de andre drenge og er kommet sig efter det hårde liv på gaden.

"At jeg har boet på gaden, gør mig ikke til en dårligere person. Omstændigheder, som jeg ikke kunne gøre noget ved, tvang mig til det," siger han.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar