fredag den 23. marts 2012

Fødevarekrise i Niger

Adskillige lokalsamfund i Niger risikerer at løbe tør for mad inden næste høst. Det viser en helt ny undersøgelse.
Mellem 70 og 90 procent af indbyggerne i det vestlige og østlige Niger vurderer, at de vil løbe tør for mad inden næste høst. Det uhyggelige budskab afsløres i en ny undersøgelse foretaget af syv forskellige organisationer, heriblandt Plan.

Hvis dommen bliver til virkelighed, vil det fremkalde en enorm sultkatastrofe i den hårdtprøvede republik i Vestafrika. Allerede nu har samtlige af de familier, som har deltaget i undersøgelsen, skåret ned på antallet af måltider pr. dag og samtidig mindsket portionerne. Det går hårdt ud over børnene, som risikerer at blive underernærede. Det kan få alvorlige konsekvenser for deres udvikling nu og her, men også på sigt.

Uregelmæssig regn og angreb fra skadedyr og græshopper ødelagde hele høsten i 2011. Derfor har familierne i år ikke har haft nok mad. Høje fødevarepriser gør kun situationen værre. Hele 6 millioner børn og familier risikerer at sulte alene i Niger - 2 millioner har allerede desperat brug for mad og venter på en udstrakt hånd fra det internationale samfund.


Læs mere og støt her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar