søndag den 26. februar 2012

Temadag om børnearbejde stor succes

Det var en ovenud vellykket dag, da vi: ungdomsbestyrelse Plan Future for nylig besøgte to skoler for at lære eleverne om børnearbejde og uddannelse.

Må man tage sit fadderbarn med hjem? Hvorfor er der fattigdom? Hvad er grunden til, at nogen børn arbejder i stedet for at gå i skole?

Spørgsmålene var mange, da hele 5. årgang på Stavsholtskolen i Farum og 4. klasse på Kirsebærhavens Skole i Valby havde besøg af Plan Future for at lære om børnearbejde og uddannelse. Temadagen varede hele dagen, hvor foredrag og fire forskellige workshops gjorde eleverne klogere på en verden fjern fra deres egen.

Foredraget handlede om årsager og konsekvenser ved børnearbejde og vigtigheden af uddannelse. Der blev vist billeder fra Futures rejser til Kenya, mens skoleuniform, tandbørster, drikkeskåle og smykker fra Afrika blev sendt rundt mellem de nysgerrige og begejstrede børn.

Og eleverne var mindst ligeså ivrige, da de blev opdelt i grupper og skulle ud i de forskellige workshops. Ligesom børnene i slummen skulle de lave deres eget legetøj af skrald. Der skulle spilles rollespil, hvor eleverne skulle forestille sig, hvordan tilværelsen ville være som børnesoldat. Og så skulle eleverne redegøre for deres fremtidsdrømme. For selvom det muligvis ikke kræver nogen uddannelse at blive fodboldspiller i verdensklasse, måtte eleverne sande, at det som regel en god idé at få sig en uddannelse.

Inden dagen sluttede, fik hver klasse et stykke legetøj, som børnene i Afrika har lavet af blikdåser. Selvom eleverne fandt det sørgeligt, at nogen børn tvinges til at arbejde i stedet for at gå i skole, var dagen så stor en succes, at lærerne håber at få besøg af Plan Future igen i fremtiden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar