onsdag den 8. februar 2012

Børn på flugt i Sydsudan

Det er svært at forestille sig et mere skræmmende børneliv end et liv på flugt. Men lige nu flygter flere hundredetusinder sydsudanesere fra deres brændende landsbyer i Jonglei. Plan arbejder på højtryk i det konfliktramte område for at sikre nødhjælp til børnene og deres familier.

"Det er ét stort kaos af ødelæggelser. Folk er flygtet fra deres hjem og ejendele og har levet i bushen i flere uger. Forladte børn vandrer rundt og græder. Her er ingen mad. Det er grusomt". Sådan beskriver Plans landedirektør i Sydsudan, Fikru Abebe situationen i Jonglei, hvor Plan lige nu uddeler nødhjælp til indbyggere på flugt fra opgør mellem rivaliserende stammer.

Plan har uddelt madforsyningerne til 50.000 mennesker i området, hvoraf flere er sårede. De fleste hjemløse flygtninge er kvinder og børn, uden tag over hovedet og uden adgang til rent drikkevand. Lige nu er alle kræfter sat ind for at sikre vand, førstehjælpsudstyr, sæbe og fødevareforsyningerne til de mange nødlidende.

Oveni behovet for vand og mad til de mange mennesker på flugt er der et presserende behov for psykologisk førstehjælp til de børn, der har mistet eller ikke kan finde deres forældre.

"Vi har brug for al den hjælp, vi kan få. Antallet af fordrevne vokser hver dag, og vi frygter at krisen fortsætter og at situationen tilspidses med forventede hævnaktioner i kølvandet på de sidste angreb", beretter mr. Abebe.


Vi følger situationen tæt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar