onsdag den 19. januar 2011

Nødhjælp til 13.000 familier i Filippinerne

Plans katastrofemedarbejdere har uddelt nødhjælp til over 13.000 familier i Filippinerne. Familierne hører til de hårdest påvirkede, efter oversvømmelserne har ramt landet i løbet af de seneste uger. Indtil videre er 51 mennesker omkommet, og 400.000 har måttet flygte fra deres hjem. De samlede ødelæggelser af landbrug og infrastruktur anslås til over 200 millioner kroner.

"Vi arbejder sammen med myndighederne for at få hjælp ud så hurtigt som muligt. De umiddelbare behov er mad, rent vand og medicin, " siger Plan Filippinernes landedirektør, Michael Diamond.

I alt 15 provinser er blevet påvirket af oversvømmelserne, heriblandt tre af Plans programområder: Øst-Samar, Nord-Samar og Syd-Leyte. Plan har hidtil frigivet 1,4 millioner kroner i katastrofemidler, som skal sørge for mad, medicin, hygiejnematerialer og vandrensningstabletter til de hårdest ramte børn og deres familier i vores programområder.

Foruden umiddelbar nødhjælp, optrapper Plan også den langsigtede indsats i de tre programområder for at genopbygge de ødelagte lokalsamfund.

Hvis vi får besked om, at dit fadderbarn er direkte påvirket af oversvømmelserne, tager vi direkte kontakt til dig snarest muligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar