mandag den 27. december 2010

Guatemala: 6.502 mord i 2010


Fra 1. januar til 25. december blev der begået 6.502 mord i Guatemala, skriver det guatemalanske dagblad Prensa Libre mandag.

Samtidig er der erklæret undtagelsestilstand i det departement, der grænser op mod Mexico, og den frygtede mexicanske narkobande Las Zetas har ifgl dagbladet El Periodico magten i store del af det mellemamerikanske land.

Ifgl. den guatemalanske menneskerettighedsorganisation Gruppen til gensidig Støtte, GAM, er der tale om et lille fald i antallet af mord i forhold til 2009, hvor 6.948 blev myrdet. Det høje antal mord til trods, advarer den guatemalanske specialist i narkoforbrydelser, David Martínez-Amador, mod at forklare alle de voldelige overgreb med narkohandel. Han understreger over for Prensa Libre, at det er svært at skelne mellem den organiserede vold og den almindelige kriminalitet.

Metoderne er imidlertid blevet mere bestialske. 20 lig er fundet med amputerede arme eller ben, og 10.juni vågnede indbyggerne i 4 distrikter i hovedstaden op til det makabre syn af menneskehoveder spredt om i gaderne.

http://www.u-landsnyt.dk/nyhed/27-12-10/guatemala-6502-mord-i-2010

Ingen kommentarer:

Send en kommentar