fredag den 17. september 2010

Færre og færre børn dør

En ny rapport fra FN viser, at børnedødeligheden falder. I 1990 døde 12,4 millioner børn før de fyldte fem, mens tallet i 2009 var nede på 8,1 millioner. Altså endnu et bevis på, at det nytter at hjælpe!

Siden år 2000 hvor 2015-målene blev vedtaget, er der især sket et fald. Dog er der stadig lang vej før vi opfylder målet, om at mindske børnedødeligheden med to tredjedele fra 1990-2015. I dag er dødeligheden mindsket med 28 %, men »hvis vi skal nå målet om at nedbringe børnedødeligheden med to tredjedele, kræver det, at verdens regeringer prioriterer det endnu højere«, siger Steen M. Andersen, generalsekretær Unicef. »Vi kan ikke acceptere at miste 8,1 millioner små liv hvert eneste år. De fleste af børnene dør oven i købet af årsager, som let kunne have været forhindret, hvis børnenes familier havde adgang til helt basal sundhedshjælp og vaccination«.

Det er stadig Afrika syd for Sahara der er hårdest ramt, hvor 1 ud 8 børn dør - i vestlige lande er tallet 1 ud af 167. Der er altså fortsat behov for hjælpen!



citat kilde: Politiken & billede kilde: Flemming Gernyx

Ingen kommentarer:

Send en kommentar