torsdag den 5. januar 2012

75 års engagement for børnene

I 2012 kan Plan fejre sin 75 års fødselsdag, og udsatte børn har lige fra starten været i fokus.

Det hele startede i 1937, da den britiske journalist John Langdon-Davies etablerede en organisation for at hjælpe de tusindvis af børn, som var berørt af den spanske borgerkrig. Under Anden Verdenskrig bredte støtten sig til krigsramte børn i Europa, og siden har Plans udvidet sin hjælp til børn i Afrika, Asien og Latinamerika.

I 2011 nåede vi således ud til mere end 56 millioner børn i 58.000 lokalsamfund fordelt over 50 lande. Samtidig underviste vi over en halv million mennesker i alt fra børnebeskyttelse og uddannelse til katastrofeberedskab og forbedring af vand og toiletforhold.

Formålet med Plans tilstedeværelse er at styrke børns rettigheder og højne deres levestandard. Vores kampagne Learn Without Fear beskytter mere end 485 millioner skolebørn mod vold, mens kampagnen Because I am a Girl sætter fokus på ligestilling mellem piger og drenge. Det er med til at løfte både piger og drenge ud af fattigdom.

Plans strategi frem til 2015 har et eneste formål: At nå ud til så mange udsatte børn som muligt med gennem langsigtede løsninger, som ikke kun glæder nu og her, men også i fremtiden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar