lørdag den 7. maj 2011

Bekæmpelse af kolera i Cameroun

Uret tikker for håndtering af det dødbringende kolera udbrud der har hærget gennem Cameroun. Folkesundhedsembedsmænd siger at udbruddet i år har krævet 135 liv. Næsten tre fjerdedele af de samlede 4,122 tilfælde har forekommet i området tæt på hovedstaden, Yaounde, og den vigtigste havn, Doula. Koleraen har nu spredt sig til 6 af de 10 regioner.

Hvis kolera ikke bliver behandlet kan det og den deraf følgende dehydrering dræbe en patient på 6 timer. Tilstrækkelig rehyrering og rettidig hjælp kan redde 90% af tilfældene. I modsætning til et jordskælv eller en orkan, der allerede er kommet og gået, er det med kolera muligt at stoppe dødsfaldene. Omformulering af Gabriel Garcia Marquez, Rettidig handling kan bidrage til at forudsige krøniken of resultatet af et koleraudbrud. Handling og manglende handling gør forskellen.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, skønner at mellem 100.000 til 120.000 mennesker dør på grund af kolera hvert år. Hver dag, dør 4.000 børn på grund af diarré. Hvordan kan man stoppe disse undgåelige dødsfald? De bør tjene som et wake-up call for regeringerne til at investerer i folkesundhed og donatorer til at forpligte sig til tilstrækkelige ressourcer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar