mandag den 4. oktober 2010

Præsidentvalg og uroligheder

hej alle sammen,

I går var der valg i Brasilien:

Dilma Rousseff det regerende Arbjderpartiets, PT, kandidat fik 46,7 procent af stemmerne ved søndagens præsidentvalg i Brasilien. Dermed blev hun valgets vinder, men hun skulle have været oppe på 50 procent for at undgå en anden valgrunde. Den finder sted 31. oktober, oplyser BBC Mundo mandag.

Socialdemokratiets José Serra fik 32,68 procent af stemmerne, og de Grønnes Marina silva 19,43 procent. Det bliver således José Serra og Dilma Rousseff, der skal ud i en ny valgkamp.

Vinderen overtager 1. januar præsidentposten efter den populære Luiz Inácio Lula da Silva, der ikke kunne genopstille efter at have ledet landet i to valgperioder.

Brasilianerne har stemmepligt. Alligevel var der godt 18 procent eller flere end 24 millioner, der ikke stemte.

http://www.u-landsnyt.dk/nyhed/04-10-10/brasilien-lulas-kandidat-fik-flest-stemmer-men-ikk

og den 10. oktober er der valg i Guinea, det skulle have været afholdt den 19. september men blev rykket på grund af uroligheder i hovedstaden.

og mens vi er ved uroligheder var der mange i Ecuador i torsdags. Politiet strækkede og kastede tåregas på præsidenten, de holdte ham også gidsel på det hospital han blev behandlet på og alt muligt. Så han deklarede undtagelsestilstand og truede med at opløse parlamentet. Men da politiet opdagede at militæret var med præsidenten stoppede de vist, det er mig lidt uklart hvordan det helt præcist stoppede, men det gjorde det. Min søster er udvekslingsstudent i Ecuador og torsdag og lidt af fredag måtte hun ikke gå udenfor, men det gik så over igen på magisk vis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar