mandag den 22. marts 2010

World Water Day

I dag er det World Water Day.
World Water Day blev indført i 1992 fra UNCED (United Nations Conference on Envrionment and Development) i Rio de Janerio, og lige siden har organisationer verden over, specielt på denne dag, arbejdet for at udbrede viden om vigtigheden af vand, og den stigende mangel på rent vand i u-landene.

Omkring en milliard mennesker har ikke adgang til rent vand, og endnu færre har adgang til ordentlige sanitære forhold. En af Plan Internationals 8 målsætninger er at ændre dette. Det er altafgørende for børns udvikling, at de trygt kan drikke rent vand, og at de har adgang til miljøvenlige sanitære forhold. Hvis ikke de har muligheden for dette, risikerer de at blive alvorligt syge, eller dø. Hvert år dør omkring 20 millioner børn af sygdomme, der er relateret til diarré, og størstedelen af disse sygdomme er en konsekvens af urent drikkevand, utilstrækkelig hygiejne, eller manglende sanitære faciliteter.

For at sikre alle børn og unge retten til rent vand og ordentlige hygiejne forhold, støtter Plan lokalsamfunds og skolers initiativer til på bæredygtig vis at forbedre adgangen til dette, ved bl.a. at bygge latriner, konstruere vand- og kloaksystemer, og lære lokalsamfundene om sundhed og hygiejne.

Du kan læse mere om Plan Danmarks arbejde på www.plandanmark.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar